Een uurtje dobberen op "De Oude IJssel"

Donderdag 7 juli gaat "De Iesselganger" een vaart maken over de Oude IJssel, met aan boort de mensen van de MHO COPD groep Doetinchem. Zij krijgen deze aangeboden door advocatenkantoor Welling & Hofstede Doetinchem.

 

Het vertrek staat gepand om twee uur en we verzamelen ons om half twee bij de ingang van de DRU cultuurfabriek. We lopen gezamelijk naar de aanlegsteiger achter het DRU complex. Iedereen wordt keurig aan boort geholpen en geheel volgens schema vertrekken we om klokslag twee uur. We worden welkom geheten door de gids van deze middag Marianne Rehé. De schipper is Dhr. Jan Kup, die er voor zal zorgen dat we niet hoeven te zwemmen, en weer droog in Ulft aankomen. Special fotograve tijdens de vaart is Marja Bergevoet, (stichting IJsselvaart) zij zal een aantal zaken vastleggen op de gevoeligge plaat.

We varen eerst richting Gendringen tot aan de stuw, waar we ons keren en verder varen richting Terborg. Marianne verteld ons over de verschillende bezienswaardigheden die we zoal op deze vaartIMG 6907 tegen komen. Enkele leden van The Hohner Boys hebbeb hun trekharmonica meegebracht. Tussen de verhaaltjes van Marianne spelen, Jan, Bart en Gerard een aantal leuke meezingers. Dit valt natuurlijk bij iedereen in de smaak. De opvarenden genieten met volle teugen, ook al omdat het merendeel niet uit de directe omgeving van Ulft komt. Voor hen is het een bijzondere ervaring. Op het water met voldoende zuurstof om je heen doet het voor hen altijd goed.

Ter hoogte van Silvolde keren we ons weer en varen weer richting de aanlegsteiger bij het DRU complex in Ulft. Nog even afscheid nemen van de apen onder de brug, en zwaaien naar de harde werkers op het Zwarte plein. En we gaan weer aanleggen, maar eerst een woord van dank aan de firma Welling & Hofstede voor het mogelijk maken van deze zeer geslaagde rondvaart. Ook een woord van dank aan onze gids Marianne Rehé en schipper Jan Kup.

Nog even een groepsfoto, met de boot op de achtergrond. We lopen met z'n allen naar het schaftlokaal, waar we nog een kop kffie en een Oerbreutje zullen gaan nuttigen. Het is erg gezellig, maar we zullen een keer moeten opstappen.

We wensen iedereen een hel fijne vakantie en zien elkaar natuurlijk weer op vrijdag 9 deptember bij de eerste van achttien lessen op het vertrouwde adres in Doetinchem.

IMG 6891

IMG 6897

IMG 6903

IMG 6908

IMG 6910

IMG 6913

IMG 6918

IMG 6923

IMG 6924

IMG 6927