Doesburg en Oranje; dinsdag 24 april 2018

Georganiseerd door Doesburg en Oranje en de Zonnebloem voor de ouderen van Doesburg. Deze dag bestaat uit een middag- en avondconcert, verzorgt door The Hohner Boys.

De middag begint om kwart voor drie en de avond om zeven uur.

Het programma voor middag als de avond wordt geopend door de voorzitter van Doesburg en Oranje mevrouw Bekken. Zij verwelkomt alle aanwezigen en vrijwilligers in het bijzonder weer de dames Belinda en Wilma en natuurlijk The Hohner Boys. Zij rekent weer op een zeer muzikale optreden van ons.Wij zien deze keer iemand van het bestuur van Doesburg en Oranje voor het eerst. Hij is al wel enkele jaren lid van het bestuur.

Ons openingsnummer is Fiësta, hierna verteld Gerard het één en ander over onze vereniging en dat wij dit jaar 85 jaar bestaan. Hij haalt het bestuurslid de heer Merlijn Kerklaan naar het podium om hem kennis te laten maken met een mondharmonica en Gerard vertelt hem dat hij moet blazen en zuigen om er geluid uit te krijgen. Dit probeert hij ook en warempel er komt geluid uit. Tevens vertelt Gerard dat wij elke donderdagavond repeteren van acht tot tien uur in Gaanderen.IMG 4516

Nu vervolgen wij ons programma met een wereldtournee zoals Gerard het altijd zegt. De nummers die wij spelen vallen goed in het gehoor want er wordt uir volle borst meegezongen en geklapt en twee dames dansen zelfs met enkele ouderen.

Er volgt een pauze en tijd voor een drankje en een versnapering.

Na de pauze komen de trekhamonicaspelers op het podium en spelen diverse nummers, waarbij spontaan een polonaise wordt gehouden met Gerard voorop.

Het is nu weer tijd voor de gehele groep en het eerste nummer dat wij spelen is Der Junge mit der mondharmonica. Hierna volgen nog diverse nummers van ons programma en wij sluiten af met het Wilhelmus en het Doesburgs volkslied. Hierbij gaat iedereen staan en zingt uit volle borst mee.

De voorzitter mevrouw Bekken bedankt ons voor de prachtige optredens, waar alle aanwezigen zeer van genoten hebben. Ze bedankt ook alle vrijwilligers, maar in het bijzonder de damesBelinda en Wilma. Zij krijgen ieder een prachtige bos bloemen.

Het was weer een geweldige Koningsdagmiddag en avond.

Hopelijk zien wij The Hohner Boys volgend jaar weer hier.

DSC03424

DSC03425

DSC03429

DSC03431

DSC03432

DSC03434

DSC03436

IMG 4500

IMG 4503

IMG 4504

IMG 4512

IMG 4517

The Hohner Boys

Mondharmonica-Hohner